Special ict

Special ict = Special Information & Communication Technology for Special & General Education

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Για ένα ipad! Για τον Sean!

Η μητέρα του Sean, ενός εξάχρονου με αυτισμό και δυσκολίες στο λόγο, όταν αρχικά έμαθε για τις εφαρμογές (apps) που υπάρχουν και μπορούν να βοηθήσουν το γιο της κατέβασε μερικές στο iphone της. Η αναταπόκριση του μικρού ήταν εξαιρετική. Η αντίδραση αυτή του γιου της την οδήγησε στο διαδίκτυο όπου διάβασε για τα ipad και την ειδική αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά στην αγορά μιας συσκευής. Ώσπου βρήκε κάποιo blog το οποίο ανέφερε οτι μπορούσε να στείλει 165 παλαιότερες συσκευές κινητών τηλεφωνων για ανακύκλωση με αντάλλαγμα ένα ipad! Ξεκίνησε χωρίς να φαντάζεται, εαν θα καταφέρει να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο αριθμό συσκευών. Σιγά σιγά άρχισαν να βοηθούν συγγενείς, αλλά και άτομα από την εργασία της, την οποία είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει για να αφοσιωθεί στην εκπάιδευση και φροντίδα του Sean. Σε δύο εβδομάδες (!) συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες συσκευές και ακόμη 120 για όποιοδήποτε άλλο άτομο θα τα χρειαστεί μελλοντικά. Τώρα ο Sean μαθαίνει με τις εφαρμογές και προοδεύει σταδιακά! Τα σχόλια δικά σας!

2 σχόλια:

Δώρα είπε...

Η δύναμη ψυχής αυτής της μάνας βοήθησε το παιδί της και ανοίγει το δρόμο για να βοηθηθούν κι άλλα παιδιά! Πολύ σπουδαίο, επίσης, το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να τα περιμένουμε όλα έτοιμα από τους κοινωνικούς φορείς, αλλά μπορούμε να δράσουμε και μόνοι μας!

Specialict είπε...

Συμφωνώ Δώρα μου καί με τις δύο οπτικές με τις οποίες που προσεγγίζεις το θέμα! Οι κοινωνικοί φορείς έχουν ευθύνη και πρέπει να βοηθούν αλλά καί η υπολοιπη κοινωνία, την οποία αποτελούμε όλοι μας! Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου!