Special ict

Special ict = Special Information & Communication Technology for Special & General Education

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Χρήση Τ.Π.Ε. στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση;


Διαβάζοντας παλαιό άρθρο 3/2/2005 της εφημερίδας Independent διαπιστώνω πόσο επίκαιρα και αναγκαία είναι ακόμη τα σχόλια αυτά για τους μαθητές μας. Ακολουθούν μερικά από τα σχόλια που επέλεξα:
  • "Το μέλλον φαίνεται φανταστικό", αναφέρει η Victoria Crivelli, αντιπρόεδρος εκείνο το διάστημα της επιτροπής Τ.Π.Ε. της Βρετανικής Εταιρίας για τη Δυσλεξία και προτείνει να χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί με επιτυχία όχι κατανάγκη πολλές εφαρμογές, αλλά αυτές που γνωρίζουν καλά. "Οι υπολογιστές έχουν ανεξάντλητη υπομονή, είναι σαν ένα βιβλίο που συνομιλεί με τους μαθητές, όσες φορές αυτοί θέλουν. Η βοήθεια είναι μεγάλη για τους μαθητές που χρειάζονται υποστήριξη αλφαβητισμού ή εμφανίζουν δυσκολίες στη βραχυπρόθεσμη μνήμη."
  • "Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αισθάνονται πλέον μέρος της τάξης - μπορούν να συνεισφέρουν και δεν αισθάνονται τόσο απομονωμένα", αναφέρει ο Angie McGlashen, δάσκαλος ειδικής αγωγής και προγραμματιστής σχετικών εφαρμογών. Τα άτομα με δυσλεξία και με προβλήματα όρασης υποστηρίζονται σημαντικά από μια σειρά νέων προϊόντων ή αναβαθμίσεων. Τα καλύτερα προϊόντα για τα παιδιά με δυσλεξία και αυτισμό παρέχουν μια πολυ-αισθητηριακή προσέγγιση της μορφής  "Δες το, πες το, άκουσέ το, γράψε  το."

    Δεν υπάρχουν σχόλια: