Special ict

Special ict = Special Information & Communication Technology for Special & General Education

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ψωμί, Παιδεία και ipad στα σχολεία!

Ο τίτλος μπορεί να προκαλέσει τα σχόλια πολλών (όπως προκάλεσε και την προσοχή σας φαντάζομαι).  Η χρήση των συσκευών ipad όμως σε σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων αλλά και της ειδικής αγωγής στο εξωτερικό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει σειρά αναφορών σε δημοσιεύσεις και ιστολόγια εστιάζοντας στην ένταξη των ipad ως υποστηρικτικό εργαλείο στη μάθηση και στην επικοινωνία των μαθητών. Το ίδιο ισχύει και για συσκευές ipod touch, αλλά και τη χρήση των podcast  για τη διευκόλυνση της διαδικασίας της μάθησης και τον εμπλουτισμό του αναλυτικού προγράμματος με κατάλληλο υποστηρικτικό υλικό. Μένει να αναλογιστούμε κατά πόσο είμαστε εμείς έτοιμοι σε ανάλογες πρακτικές πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση σήμερα. Είναι όμως πολυτέλεια, όταν καλούμαστε ως κοινωνία και ως εκπαιδευτικοί να παρέχουμε την καλύτερη υποστήριξη; Νομίζω ότι οι παρουσιάσεις που θα ακολουθήσουν σε αναρτήσεις του ιστολογίου αυτού σε εξειδικευμένες εφαρμογές με τη χρήση του ipad θα αποδείξουν το αυτονόητο;  Η κρίση δική σας… και τα σχόλια ευπρόσδεκτα!


Παρακάτω ορισμένοι σύνδεσμοι για τη χρήση της συσκευής ipad στην εκπαίδευση γενικά (στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση θα εστιάσουμε σε επόμενες αναρτήσεις)
1. Οι 200 πιο δημοφιλείς εφαρμογές για ipad στην εκπαίδευση (στις 10 πρώτες βρίσκονται και δύο που έχουμε ήδη παρουσιάσει)
2. 10 Εξαιρετικές εφαρμογές για ipad στην εκπαίδευση (αναφέρεται περισσότερο ως εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς)

2 σχόλια:

georgia είπε...

οο ipad oti pio proxorimeno stin texnologia makari na xame kai emeis xaxa wraio 8ema!!!!!
(georgia)

λιθο...Βόλος είπε...

Αγαπητέ μας φίλε και συνάδελφε, καλώς μας ήρθες.Είμαστε σίγουροι ότι το ιστολόγιό σου,σύντομα, θα εξελιχθεί σε ένα "διαμαντάκι" του διαδικτύου, χρήσιμο για τους συναδέλφους σου και όχι μόνο.Καλή επιτυχία!
Οι...Βολιώτες.