Special ict

Special ict = Special Information & Communication Technology for Special & General Education

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Τι να φορέσω με αυτόν τον καιρό σήμερα; iDress εφαρμογή

Η εφαρμογή iDress for weather παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να διαλέξει τα κατάλληλα ρούχα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που του παρέχει το δελτίο καιρού που προβάλλεται στην οθόνη. Καθώς η εφαρμογή ανιχνεύει τη θέση του χρήστη, προτείνει τα κατάλληλα ρούχα για τις καιρικές συνθήκες της ημέρας. Παρέχονται ακόμη δυνατότητες παραμετροποίησης, καθώς μπορεί κάποιος να προσδιορίσει τις θερμοκρασίες στις οποίες αισθάνεται ο ίδιος κρύο, ζέστη κ.λ.π. Το σπουδαιότερο είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα να φωτογραφίσει τα ρούχα του και να συνθέσει έτσι την ντουλάπα του, ώστε να προβάλλονται τα ίδια τα ρούχα, ανάλογα με το δελτίο καιρού! Μία εφαρμογή ιδιαίτερα χρήσιμη για μικρά παιδιά. Kυρίως για τα άτομα με αυτισμό ή νοητικές ανεπάρκειες αποτελεί ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλέιο για άσκηση σε δεξιότητες φροντίδας του εαυτού με σκοπό την αυτονομία τους. Παρακάτω παρακολουθείτε την παρουσίαση της εφαρμογής σε ipod touch (δυστυχώς στα Γερμανικά!). 

Σε μελλοντικές αναρτήσεις θα παρουσιαστούν από το συντάκτη του ιστολογίου αυτές οι εφαρμογές και θα αξιολογηθούν με την ετικέτα (tag) lab (=Labaratory).

3 σχόλια:

Γιώργος Πατσουλάκης είπε...

Μια χαρά το Βρίσκω! Σε λίγο θα ανιχνεύει και τη διάθεσή μας και θα μας προτείνει χρώμα ρούχων ...

Elena Elliniadou είπε...

Και σου λέει και τι να ψωνίσεις, τι λείπει από την γκαρνταρόμπα σου και τι είναι στη μόδα;
Πολύ καλή εφαρμογή!

Specialict είπε...

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια! Νομίζω Έλενα ότι δεν έχεις ανάγκη από εφαρμογές τέτεοιες, μια χαρά ενημερωμένη σε βρίσκω. Στο Γιώργο θα ήθελα να πω ότι πρέπει να κάνει app το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ! Θα συνεργάζονταν μια χαρά με το iDress!