Special ict

Special ict = Special Information & Communication Technology for Special & General Education

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην έκφραση και στην επικοινωνία (βοηθητικά και εναλλακτικά συστήματα παρεμβάσεων επικοινωνίας-AAC)


Καθώς τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση, σύνδρομο Down, επίκτητη κρανιοεγκεφαλική κάκωση ή άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού είναι πιθανό να εμφανίσουν δυσκολίες στην έκφραση του λόγου και στην επικοινωνία, χρησιμοποιούνται βοηθητικά και εναλλακτικά συστήματα παρεμβάσεων επικοινωνίας (Augmentative & Alternative Communication -AAC). Αναφερόμαστε σε σχετικές συσκευές και ανάλογα λογισμικά και εφαρμογές, όπως το Proloquo2Go που ήδη παρουσιάσαμε. Στο επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση από μία σειρά λογισμικών και εφαρμογών που παρέχουν τη δυνατότητα για έκφραση και επικοινωνία.
Όπως αναφέρει το παρακάτω βίντεο "Φανταστείτε να ακούτε τους άλλους και να μην έχετε τη δυνατότητα να σας ακούσουν...."

.....γιατί η δεξιότητα της ενσυναίσθησης (να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να βλέπεις τον κόσμο από τη θέση αυτή με τα δικά του μάτια) είναι δεξιότητα σημαντική για όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους πολίτες της κοινωνίας γενικότερα!

1 σχόλιο:

Elena Elliniadou είπε...

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο σημαντική δεξιότητα για τη ζωή μας και για τους μαθητές μας επίσης. Αρχίζω να πιστεύω ότι τα αγαθά της τεχνολογίας τελικά αν αξίζουν για κάτι είναι για τις ευκολίες που προσφέρουν σε όσους έχουν δυσκολίες, αδυναμίες, μειονεξίες και έχουν αδικηθεί σε σχέση με τους "φυσιολογικούς" ...